Konu başlığı belirlerken oldukça zorlandım sebebi ise çok açık.
Zorunlu olmadıkça faydası olsa bile geçmeye gerek yok !
Bakış açımız genelde bu yönde oluyor bende olaya farklı bir yönden yaklaşmayı uygun gördüm .
Biliyorum ki bir çok meslektaşım dijitalleşme konusuna oldukça mesafeli. İş yükünün oldukça fazla olduğu angaryalarla uğraşılan bu geçiş sürecine çok da vakit harcamak istemeyebiliyorlar.
Aslında suyun karşı tarafında işimizi kolaylaştıracak iyi fırsatlar olmasına rağmen, sırf karşı tarafa geçmenin sıkıntısını gözümüzde büyütüp mükellefleri de bu konuda eksik bilgilendirdiğimizi düşünüyorum. Bir çok entegratör firma ve GİB portal biraz zahmet karşılılığında oldukça güzel fırsatlar sunmakta...
Bu konuyu biraz açalım;
verilerin dijital ortamda hazırlanması bazı haller dışında çıktı alınmasına gerek olmaması, faturanın elden ulaştırılması maliyeti (kargo vs.), kaybolma teslim alınmama gibi ihtimallerin azalması gibi. Bu konularda sorun yaşıyor iseniz gözle görünmeyen maliyetleriniz var demektir. Ayrıca tahsilat devir hızınızı artırabilirsiniz (mutabakatın kolaylaşması ve zamanında karşı tarafa ulaşan faturalar karşı tarafın ödeme listesinde yer almanızı sağlar).
Aslında arşivleme hem maliyeti düşüren, hem de kurumsallaşmak isteyen firmaların oldukça işini kolaylaştıracak bir konu. Kağıt ortamında düzgün dosyalama yapılmayan ön muhasebesi eksik ve düzensiz firmalar geçiş ile beraber bu konuda oldukça avantajlı duruma geçecekler. Kurumsal firmalar içinde personele yüklenen iş yükünü azaltarak operasyonel kolaylık sağlayacağı da kesin.
"Kurumsallık" bize rakiplerimiz arasında fark attıracak önemli bir başlık aslında. Ayrıca detaylı ele alınabilir ama burada kısaca e-dönüşüm kapsamında yazmak istiyorum. Rakipleriniz arasında farklı olmak, ürün ve hizmet kalitesi ile öne çıkmak vizyon sahibi olmakla eşdeğer. Teknolojinin getirilerini avantaj sağlayacak şekilde kullanmak da şu an sizi farklı kılacaktır. Faturasını en hızlı ulaştıran mutabakatlara en hızlı cevap veren mobil araçlarla faturasını bile kesebilen bir firma birçok rakibine fark atacaktır. Ancak unutmayalım ki teknoloji çok hızlı ilerliyor. Şu an fark yaratmak için atılan bu adım, yarın rakiplerin gerisinde kalmamak anlamına gelecektir. Dolayısıyla rekabet avantajı sağlamak ve bu avantajı koruyabilmek için teknolojik gelişmeleri takip ederek, işletmenin adaptasyon sürecine dahil etmek zorundayız.
Konu oldukça geniş ve üzerine daha çok konuşulabilir bence. Yılbaşı gelmeden mali müşavirinizde henüz çok yoğun değilken bu konuyu bir irdeleyin derim, kolaylıklar..