ERP (kurumsal kaynak planlama), işletmelerin kaynaklarını bir araya getirerek uçtan uca yönetilmesini ve verimli olarak kullanılmasını sağlamak ya da desteklemek için geliştirilmiş sistem ve yazılımların genel adıdır. Klasik bir ERP yazılımı işlem yapabilmek için bilgisayarın çeşitli yazılım ve donanımlarını kullanır. ERP sistemleri temel olarak değişik verilerin saklanabildiği bütünleşik bir veritabanı kullanırlar.
ERP sistemleri müşteri siparişlerinin müşteri temsilcileri tarafından alınıp yükleme yapılana kadar ve finansın gönderdiği fatura bilgileri gibi tüm verilerin toplandığı yerdir. Üretimin sürdürülmesi için plan yapma ihtiyacı ile doğan ERP 'nin açılımı "Enterprise Resource Planning" her ne kadar planlama adı ile tarifenmiş olsa da esasen yapılan iş yönetmedir. Planlamaya veri sağlayan bu altyapı yazılım ile birlikte birçok donanım da dâhil olduğu çok sayıda bileşen içerir.
ERP projeleri hızlı ve büyük ölçekli faydalar sağlar. Bu faydalar maliyet tasarrufundan, verimlilik artışına kadar uzanırken; aynı zamanda çok daha etkili ve hızlı bir karar mekanizmasını yönetim kademesine kazandırmayı mümkün kılar.
ERP ile ulaşılmak istene temel hedef işletmenin verilerini bir araya getirerek bunlarda karara dönüştürülebilecek anlamlı sonuçlar elde etmektir.
Kurumsal Kaynak Planlaması, işletmenin tüm kaynaklarını birleştirip verimli olarak kullanılması için tasarlanmış sistemlere denir. Aynı zamanda, sistemleri bir işletmenin tüm veri ve işlemleri bir araya getirmeye yardımcı olan, kullanımı kolay olan sistemlerdir.
Kurumsal kaynak planlama sistemleri iki veya daha fazla yazılımı bir araya getirerek bir yazılım halinde de sunulabilir. Bu gibi sistemlere ERP yazılım paketleri denir.
ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması), işletmenin tüm kaynaklarını birleştirip verimli olarak kullanılması için tasarlanmış ve bir işletmenin tüm veri ve işlemleri bir araya getirmeye yardımcı olan, kullanımı kolay olan sistemlere verilen isimdir.
ERP işletmenin farklı iş tiplerini ve faaliyetlerini yönetmelerini sağlayan yazılım modüllerini tek bir veritabanı altında toplayan bir yapıdır.
Bir ERP (kurumsal kaynak planlama) yazılımı içinde genelde bağımsız olarak çalışan çeşitli uygulamalar bulunmaktadır. Bunlar;
Ticari1, şimdilik İK ve Üretim hariç tüm bu ayrı uygulamaları hem tek tek çalışabilen hem de tek bir çatı altında entegre olarak yönetebilen web tabanlı bir çözüm sunmaktadır.
"ERP ne işe yarar?" sorusunun cevabı ise tam da bu ürün yeteneklerini ile örtüşen bir cevap buluyor. ERP yazılımına geçiş önce işletmenin kendisini tanımlama böylece tüm iş ve süreçlerini tanımlaması anlamına geldiğinden İşletme süreçlerinin standardize ederek kolaylaştırır yalınlaştırır. Bu yalınlaşma ise direkt olarak işletmenin maliyetlerinde azalma ve zamanı verimli kullanma konusunda katkı sağlar.
ERP yazılımları işletmenin tüm departmanlarını birbirine bağlayan bir yapıya doğru işletmeyi evirirken işletmede farklı yönlerden bakılan konu ve işler için departmanlar ve süreçler arası uyum yakalanarak aynı dilin konuşmasına destek sağlar. Böylece işletmenin sözlü iş şekilleri sayılara verilere ve raporlara dönüştürerek işletmenize ve yöneticilere objektif bir karar alma imkânı kazandırır.
Ticari1 web tabanlı ERP çözümleri sizi anlık olarak tüm süreç ve yapıları ile izlenebilir bir işletmeye dönüştüren çözümleri entegre yapılarla desteklendiğinden dış dünya ile olan işlemlerinizi tedarikçinizden müşterinize bankalardan kurumlara tüm işlerinizi ekranınızdan kolayca ve rekabet koşullarına uygun esneklikte yönetmenizi sağlar.
Muhasebe kayıtlarınızı bitirin, bizi arayın e-Defter'iniz 5-10 dk içinde hazır.
DevamıHipotenüs ve Ticari1 işbirliği: Bütünleşik ticari yazılım + e-ticaret entegrasyonu
Devamıİşletmelerde her ay saymakta zorlanacağımız kadar muhasebe kaydı oluşturuluyor. Peki bu kayıtların düzenini ne sağlıyor?
DevamıKüçük işletmeler ve girişimciler için en kolay muhasebe programı Ticari1.com ile fatura, stok ve cari takibini kolayca yapabilirsiniz.
DevamıBulut muhasebe sistemi avantajları nelerdir? Hesabımı başkaları görebilir mi? Veriler kaybolur mu?
DevamıBulut Sistem, internetin olduğu her cihazdan muhasebe işlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir uygulama hizmetidir.
DevamıBugünkü muhasebenin temelini oluşturan çift taraflı kayıt yönteminin (muzaaf muhasebe metodu) tarihteki ilk kullanımı
DevamıUygulamada muhasebe işlemleri "Ön Muhasebe" ve "Genel Muhasebe" olarak ayrılmıştır.
DevamıÖn Muhasebe, işletmenin günlük ticari hareketlerinden ve firmanın ticari ilişkilerinden haberdar olmak isteyen, firma ortakları ve yöneticilerine yönelik yapılan muhasebedir.
Devamı
ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması), işletmenin tüm kaynaklarını birleştirip verimli olarak kullanılması için tasarlanmış ve bir işletmenin tüm veri ve işlemleri bir araya getirmeye yardımcı olan, kullanımı kolay olan sistemlere verilen isimdir.
DevamıEn iyi ön muhasebe programı arayanlara önerimiz:
DevamıTicari1'de neler var? Ticari kayıtlarımı nasıl takip edebilirim?
Devamı